31 Mart yerel seçimlerinin üzerinden geçen 25 günde Manisa’da Ak Parti cephesinden seçimlere dair herhangi bir açıklama ya da değerlendirme yapılmadı.

Seçimden önce, özellikle aday belirleme sırasında partinin önde gelenlerinin ısrarcı olduğu adaylar hakkında propagandaya varan destekleri seçimden sonra yerini sessizliğe bıraktı. 

AK parti Soma İlçe Başkanlığı'na Ali Sezer atandı AK parti Soma İlçe Başkanlığı'na Ali Sezer atandı

Manisa Milletvekili Ahmet Mücahit Arınç ve Eski Manisa Milletvekili ve Meclis Başkanı Bülent Arınç’ın partinin çoğunluğunun ve diğer vekillerin karşı çıkmasına rağmen Yunusemre Belediyesi adayı olarak Mehmet Çerçi konusunda ısrarcı olmaları seçimden sonra Ak Parti kulislerinde öfkeye neden olurken, Arınç ailesinde sessizlik hakim. 

2019 seçimlerinde de desteklerini Mehmet Çerçi’den yana kullanan Arınç ailesi 2019 seçimlerinde mahcubiyet yaşamaktan 20 oy ile kurtulmalarına rağmen geçmişten ders almayıp 2024 seçimlerinde yeniden aynı adayda ısrarcı olmaları sonrasında partililer tarafından ağır eleştirilere maruz kaldıkları öğrenildi. 

Öte yandan Ak Parti Milletvekili Mücahit Arınç’ın CHP’li belediye başkanlarına yaptığı ziyaret ve ziyaretlerinde kullandığı övgü dolu sözler parti içinde infiale neden oldu. 

ARINÇ SUÇU BAŞKASINA ATTI

Oda Tv’nin yaptığı habere göre geçtiğimiz günlerde yapılan Ak Parti MKYK toplantısında seçim değerlendirmesi sırasında Arınç söz almış ve Manisa’da MHP’nin adayının değil Ak Parti’nin çıkaracağı bir adayın desteklenmesinin yerinde olacağını belirterek stratejik hata yapıldığı yönünde yorum yaptığı ileri sürülmüştü. 

YENİŞEHİRLİOĞLU SEÇİMLER HİÇ OLMAMIŞ GİBİ DAVRANIYOR

Yunusemre eski Belediye Başkanı Mehmet Çerçi’nin sosyal medyada “kadim dost” imajı çizdiği Yenişehirlioğlu da suskunlar kervanında. 31 Mart’tan sonra Manisa’ya gelmeyen Yenişehirlioğlu seçimlere dair hiçbir açıklama yapmazken, Manisa’da kendi referansı ile kurumlara atanan isimlerin de irdelenmeye başlandığı öğrenildi. 

Manisa’daki belediyelerin neredeyse tamamının kaybedilmesinde “Ak Parti grup başkanvekili” sıfatı ile sorumluluğu bulunan Yenişehirlioğlu’nun Manisa’da Mayıs 2023 seçimlerinden bu yana kurmaya çalıştığı ağırlığını tamamen kaybettiği Ak Parti kulislerinde konuşulan bir diğer konu.

Ak partili seçmenler Yenişehirlioğlu’nun Manisa’da bir çok şeyi değiştireceği ve  partiyi ileri taşıyacağı umudunu artık kaybetmiş vaziyette. Grup başkanvekilliği gibi güçlü bir makamı olmasına rağmen Manisa’da eski Bakan Bülent Arınç’ın önüne geçememesi, grup başkan vekilliği görevini de fazla sürdüremeyeceği yorumlarına neden oldu.

Editör: Manisa Flash Haber