Enflasyonun kalıcı şekilde kontrol alınması gerektiğinin önemine vurgu yapan ve vatandaşın hayat pahalılığını azaltmak konusundaki hamlelere değinen Şimşek, kamuda tasarrufa değindi.

Kamuda tasarruf paketi açıklanacak

Şemşek, daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın alınacağını açıkladığı kamuda tasarruf tedbirleri ile ilgili ayrıntıların kamuoyu ile paylaşılacağı tarihi şöyle açıkladı:

Kamu maliyesine ilişkin birçok hususta adım atacağız. Pazartesi günü günü Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile tasarruf verimlilik paketini açıklayacağız. Bu ilk, son olmayacak.

"Amaç enflasyonu tek haneye indirmek"

Bakan Şimşek, toplantıda ilk hedefin enflasyonu düşürmek olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu:

Amaç enflasyonu tek haneye indirmek. Kur sübvansiyonu, faiz sübvansiyonuyla bir yere varamayız. Geçmişte arzuladığımız sonuçları alamadık. Tüm sektörlerin durumunu hassasiyetle takip edip elimizden gelen desteği sağlayacağız.

"Verimliliği artıracağız"

Tüm sektörler bizim için çok değerlidir. Kamu bankaları örnek oluyor. ATM ortak havuzu kuruyorlar, böylece verimliliği artırıyorlar. Tüm sektörlerde bu anlayışla hareket etmek lazım. Verimliliği artıracağız, yenilikçilik peşinde koşacağız. Dünyada pazar payı kapmanın başka yolu yok.

Motorine indirim... fiyatlar pompaya yansıdı Motorine indirim... fiyatlar pompaya yansıdı
Editör: Manisa Flash Haber