Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 31 Mart seçimleri kapsamında projelerini açıklıyor. Ergün’ün açıklamasına göre Manisa’da yeni bir raylı sistem kurulacak. Söz konusu raylı sistem Manisa ve İzmir’i birbirine bağlayacak.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Manisa'da ulaşıma nefes aldıracağız" başlığı altında tanıtılan önemli ulaşım projelerini duyurdu. Bu projeler arasında Manisa trafiğini rahatlatacak ve ulaşımı daha güvenli hale getirecek çeşitli adımlar bulunuyor.

Sahipsiz hayvanlara yönelik kanun teklifinde ilk 3 madde kabul edildi Sahipsiz hayvanlara yönelik kanun teklifinde ilk 3 madde kabul edildi

İZMİR VE MANİSA’YI BAĞLAYAN RAYLI SİSTEM PROJESİ

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, rahat ve güvenli bir ulaşım sağlamak amacıyla Manisa’ya yeni bir raylı sistem hattı yapılacağını duyurdu. Buna göre Ankara-İzmir hızlı tren hattı biter bitmez, Manisa Şehir Hastanesi yakınlarına kurulacak ‘Spilkent’ yanından başlayacak olan hızlı tren hattı, Muradiye’den “İzban Menemen’e” bağlanacak. Böylece Manisa ve İzmir arasında ulaşım kolaylaşacak. Öte yandan Cengiz Ergün, söz konusu projenin Ulaştırma Bakanlığı ile görüşülmesi üzerine hazırlandığını açıkladı. 

Editör: Manisa Flash Haber