1930’larda inşa edilen Moris Şinasi Çocuk Hastanesi, modern sağlık hizmetleri ihtiyaçlarını karşılamadığı ve deprem riski taşıdığı gerekçesiyle yaklaşık 6 yıl önce boşaltılmıştı. Sağlık hizmetleri, o dönemde yeni açılan Merkezefendi Devlet Hastanesi ve Manisa Şehir Hastanesi’ne taşınmıştı. Ancak binanın kültürel değeri göz önüne alınarak Kültür Varlığı olarak tescillendi.

Başkan Yardımcısı Kıran’dan pazar yerlerine inceleme Başkan Yardımcısı Kıran’dan pazar yerlerine inceleme

Moris Şinasi Çocuk Hastanesi'nin son durumunu açıklayan Manisa İl Sağlık Müdürü Erol Karaca, restorasyon ve röleve çalışmalarının hayırsever desteğiyle yapıldığını ve bina gelecekte bir müze ya da ayaktan sağlık hizmeti sunum merkezi olarak yeniden işlevlendirilmek üzere planlandığını söyledi.

İl Sağlık Müdürü Karaca, binanın Manisa için taşıdığı sembolik önemi şu sözlerle ifade etti: “Dolayısıyla o binayı koruyup bir şekilde müze olabilir. Sağlık hizmetleri sunumuyla ilgili daha ayaktan sağlık hizmeti sunumuna yönelik bir çerçeve çizilebilir. Organik bir ilişki. Yıllara dayanan, geleneksel bir süreç… Moris Şinasi; hepimizin, Manisa'da yaşayan, çocukluğunu burada geçirenlerin hastanesi. Hastane olarak değil de başka bir dediğim gibi kültürel bir varlık olarak tescil edildiği için asla yıkılması söz konusu değil. Restore ve röleve çalışmaları belki bugün olmaz yarın yapılacak.” 

Editör: Manisa Flash Haber