Muradiye bölgesinde yaşayan vatandaşlar sabah saatlerinden başlayan trafik karmaşasından şikayetçi. Yakındaki fabrikalara ait tır ve ağır vasıtalarla aynı hemzemin geçidi kullanmak zorunda kaldıklarını belirten vatandaşlar, okul servisleriyle aynı geçitten ağır tonajlı araçların geçmesinin de büyük bir tehlike oluşturduğunu söyledi.

Manisa OSB’ye ait olduğu bilinen özel tren yolu üzerindeki hemzemin geçit üzerinden günde binlerce araç geçiyor. Özellikle U dönüşü yapan tırların manevrası sırasında trafik tamamıyla tıkanırken, dar geçitte binek otomobiliyle tırın dönmesini bekleyen vatandaşlar tırların yan yatmasından, malzemelerini dökmesinden tedirgin oluyorlar ve bir gün can kaybı yaşanabileceğinden korktuklarını ifade ediyorlar.

Ege serinleyecek... O illerde yağış bekleniyor Ege serinleyecek... O illerde yağış bekleniyor

Karaali Hemzemin (5)

Öte yandan Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi’nin (UKOME) aldığı karar gereği, mevcut hemzemin geçidin Manisa OSB tarafındaki bir üst sokağından geçit açılması gerekirken geçidin neden hala açılmadığı ise merak ediliyor.

Geçtiğimiz günlerde Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, yaşanan soruna çözüm bulmak için hemzemin geçitte incelemelerde bulunmuştu. Başkan Balaban, bölgede yaşayan vatandaşların sorununu çözüme kavuşturmak için sürecin takipçisi olacağını ve elinden ne geliyorsa yapacağını belirtmişti. Fakat bölgede yaşayan vatandaşlar geçen süreçte bir can kaybı yaşanacağından korkuyor ve söz konusu hemzemin geçidin ivedilikle açılması için gerekli çalışmaların başlamasını bekliyor.

Karaali Hemzemin (4)

Editör: Manisa Flash Haber